KURSUS I MAD OG MEDITATION

DET GRØNNE KØKKEN

ØKOLOGISK GARTNERI

Forsiden

 

DRIVHUSET


KURSER I BUDDHISME,
SE HER

 

 

 

 

 

     








 

 Drivhuset arrangerer kurser.
Først til mølle og der er chance for deltagelse.

Yoga, meditation og vegetarmad 
Fredag d.8.september 2017 kl. 18.00 til 
Søndag d.10.september 2017 kl. 16.00

YOGA, MEDITATION med fremstilling og spisning  af VEGETARISK ØKOLOGISK MAD.
Et kursus hvor det er muligt at fordybe sig i vegetarisk madlavning hos Eva,
dyrke meditation for at træne sindet med Claus eller
kroppens velvære med Yoga vil være i centrum hos Michael. 
En herlig vekselvirkning mellem nogle fysiske øvelser, der gør kroppen smidig, sindet og psyken frisk, frejdig og frydefuld og maven behagelig let af vegetarmad. 
Overnatning kan ske på sovesal, i hytter eller medbragt telt på campingpladsen. Der kan betales ekstra for enkeltværelse.
Michael Bjerrum, Claus Hermansen og Eva Bjerrum underviser.
Pris 2000 kr. alt incl. Tilmelding nødvendig.

 

  

Yoga for alle: Åben kroppen, slip sindet fri

Den primære grund til at udføre yogastillinger ( ”asanas”) er oprindelig for at kunne sidde og meditere i en længere periode.

Mindfulness og meditation er fitnes for sindet, gymnastik for hjernen. Sundt for alle.

Heldigvis er der også mange andre gode grunde til at lave asanas; kroppen opnår styrke, lethed og smidighed, mens sindet bliver roligt, harmonisk og kommer i balance.

Under kurset vil vi hovedsageligt arbejde med asanas, der åbner kroppen op. Fokus vil især være på skuldre, hofter og brystet. Når kroppen åbnes op, bliver vi også mere åbne som mennesker, idet vi bliver gladere og mere afslappet.

Åndedrættet er en anden væsentlig faktor for, hvordan kroppen har det. Årsagen hertil er, at et roligt åndedræt nedsætter kroppens stressniveau og frigiver spændinger.  Ved hjælp af åndedrætsøvelser kommer man i større kontakt med ens fysiske og psykiske tilstand. Derfor vil vi øve åndedrætsøvelser og -teknikker.

Vi slutter altid af med en behagelig afspænding, hvor kroppen og sindet kommer i en afspændt tilstand.

Undervisningen vil foregå i en indbydende atmosfære, og der vil være tid til at stille spørgsmål.

Vi kan desuden love, at der også vil være mulighed for at få sved på panden.

Maden vil være økologisk, vegetarisk.

Yogiske hilsner Michael Bjerrum, Claus Hermansen vil undervise i Buddhistisk meditation og Eva Bjerrum har været vegetar i 35 år og vil sørge for maden.
mail, spørg og få svar.

Mail
 

jylland@post12.tele.dk

Deltagere vil blive optaget efter først til mølle princippet.
Pris 2000 kr. 
Ved tilmelding betales 500 kr. som kun refunderes ved kursusaflysning. For at vi kan gennemføre kurset skal der max være 20 og min 12 deltagere.

Tidsplan:

Program for Yoga, meditation og vegetarmad 2016 

Fredag:
18.00 mad og indkvartering

20.00-22.00 Introduktion og let praksis  

Lørdag:

6.30 mulighed for the i cafeen

7-8.30 morgenpraksis

8.30-10.30 morgenmad og pause

10.30-12.30 praksis og meditation

12.30-15.30 frokost og pause mulighed for gå ture. Kaffe, the og kage. 

15.30-17.30 praksis og meditation. Her kan man vælge om man vil koncentrere sig om den Buddhistiske meditation eller man vil gå dybere med yoga'en

18.30 aftensmad

 20.00 Teorien bag buddhisme.

 21.00 Social hygge

 

Søndag:

6.30 mulighed for the i cafeen

7-8.30 morgenpraksis

8.30-10.00 morgenmad og pause

10.00-12.00 praksis og meditation

12.00-13.30 frokost og pause mulighed for gå ture.

13.30-14.30 Afsluttende praksis

14.30-?? Kaffe, the og boller + farvel

1981 startede Drivhuset, som et økologisk gartneri med 12 tønder land med udsigt til Limfjorden. Vi var desuden med til at starte økologisk landsforening. 
I 1982 var høstudbyttet så stort, at vi begyndte at sælge vor produkter i grønsagskasser på vareture og i Skive bag biblioteket hver torsdag. 
I 1994 indrettede vi et vegetar køkken, der fremstiller festmiddage og dybfrosne færdigretter.
I 2004 blev den Buddhistiske fredsstupa indviet og naturcampingpladsen taget i brug.
I 2006 blev Drivhusets Cafe indviet, og Cafefredage blev den ny aktivitet. 

Direktoratet for Fødevareerhverv godkender hvert år dyrknings- og produktionsmetoderne på markerne.

Levnedsmiddelkontrollen kontrollerer og analyserer madvarerne fra Drivhusets Grønne Køkken.

Kommunen og Politi har givet spiritusbevillingen til Fredagscafeen